Shiatsu

Shiatsu is een zachte Japanse drukpuntmassage die als doel heeft de energiestromen in het lichaam in evenwicht te brengen. Fysieke klachten en ongemakken zijn een teken dat het lichaam uit evenwicht is en kan met de drukpuntmassage weer in evenwicht gebracht worden. De behandeling werkt in op de gehele persoon – op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Shiatsu wordt toegepast als behandeling van specifieke klachten, om klachten te voorkomen en als ontspanning.

 

Hoe werkt shiatsu

Shi-atsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. De werking van Shiatsu ligt in de eenvoud van de techniek en de benadering. Met de duimen, handpalm of vingers wordt een evenwichtige druk uitgeoefend op de energiebanen – de meridianen – zodat de energie weer vrij kan stromen. De spieren ontspannen, de bloedcirculatie verbetert en de levenskracht – de Chi of Ki – neemt toe. Het evenwicht tussen lichaam en geest hersteld zich, waardoor specifieke organen en het lichaam als geheel, beter gaan functioneren en klachten verdwijnen. Dit geeft het lichaam ontspanning, vitaliteit en werkt kalmerend en versterkend. 

 

Waar helpt het bij?

Shiatsu kan helpen bij specifieke klachten om deze te verminderen en het lichaam weer in balans te brengen. Ook bij onbalans van het bekken (scheefstand) of van de ruggenwervels, wanneer deze uit het lood staan, kan met een zachte techniek, correctie uitgevoerd worden en komt het bekken of de ruggenwervels weer in zijn natuurlijke positie. 

Ook zonder klachten zijn de behandelingen effectief en werken preventief door op het lichaam om het evenwicht te behouden en zo klachten te voorkomen.